Dla mediów
Antybiotyki w mięsie drobiowym
Materiał poświęcony zagadnieniu obecności antybiotyków w mięsie drobiowym w kontekście regulacji prawnych i standardów unijnych
Hormony w mięsie drobiowym
Materiał dotyczy kwestii podawania substancji o działaniu hormonalnym u drobiu, a także regulacji prawnych w tym zakresie.
GMO w paszach dla drobiu
Artykuł prezentuje zagadnienie stosowania pasz zawierających składniki GMO w kontekście drobiu z uwzględnieniem wpływu takiego mięsa na organizm ludzki.
Warunki chowu drobiu
Artykuł jest poświęcony podstawowym zasadom dobrostanu zwierząt w kontekście przemysłowej produkcji drobiarskiej.
Proces produkcji drobiu
Publikacja jest poświęcona najważniejszym etapom procesu produkcyjnego w odniesieniu do drobiu z naciskiem na obowiązujące standardy i regulacje w tym zakresie.
Proces pakowania i dystrybucji
Tematem materiału jest proces pakowania i dystrybucji w produkcji drobiarskiej. W artykule wskazano na kluczowe zasady, których stosowanie jest obligatoryjne dla producentów i dystrybutorów.
System jakości QAFP
Publikacja dotyczy Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP, który powstał z myślą o bezpieczeństwie i wysokiej jakości żywności, a w kategorii drobiu obejmuje mięso z piersi kurczaka, indyka, tuszki i elementy młodej polskiej gęsi owsianej oraz wędliny drobiowe.
Koncepcja od „Od pola do stołu”
Materiał opisuje system szczegółowej kontroli oparty na koncepcji „od pola do stołu”. Jego założenia gwarantują utrzymanie bezpieczeństwa i wysokiej jakości produktu na każdym etapie łańcucha produkcyjnego.
Etykieta – Twoje bezpieczeństwo
Artykuł wyjaśnia najważniejsze zasady związane ze znakowaniem produktów i czytaniem treści zawartej na etykietach.
Drób pakowany
Artykuł zawiera opis najważniejszych zalet drobiu paczkowanego w zakresie jego bezpieczeństwa i wysokiej jakości. Zawarte w materiale informacje stanowią podstawę wiedzy każdego świadomego konsumenta.
Drób w codziennym menu
Materiał dotyczy najważniejszych zalet wynikających z włączenia drobiu do codziennej diety. Artykuł ma charakter edukacyjno-poradnikowy z naciskiem walory odżywcze mięsa drobiowego.
Drób w diecie kobiet w ciąży
Artykuł jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i zawiera najważniejsze informacje dotyczące roli mięsa drobiowego dla zdrowia mamy oraz właściwego rozwoju organizmu jej dziecka.
Drób w diecie osób chorych
Materiał poradnikowy informujący o najważniejszych zasadach żywienia i roli drobiu w diecie osób chorych.
Drób w diecie dzieci
Poradnik dla wszystkich mam, które chcą aby ich dzieci odżywiały się smacznie i zdrowo. W artykule znajdują się najważniejsze informacje dotyczące roli drobiu we właściwym rozwoju organizmu dzieci i młodzieży.
Drób w diecie sportowców
Artykuł dla wszystkich osób, które prowadzą aktywny tryb życia i kochają sport. W materiale zaprezentowano najważniejsze zalety mięsa drobiowego oraz wpływ zawartych
w nim substancji odżywczych na efektywność treningu.