Eksperci o drobiu

Izabela Topolska

Ekspert ds. jakości krajowej rady drobiarstwa, dyrektor – pełnomocnik ds. jakości indykpol S.A

Absolwentka SGGW, wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, ze specjalizacją: Analiza i ocena jakości żywności. Pierwsze doświadczenia zawodowe zdobywała za granicą, gdzie nowoczesne a jednocześnie dojrzałe podejście do zarządzania systemami jakości ukierunkowały jej dalsze doświadczenia zawodowe. W chwili obecnej pełniąca funkcję Pełnomocnika ds. Jakości wszystkich zakładów produkcyjnych grupy Indykpol oraz eksperta ds. Jakości KRD-IG wspiera promowanie pro-jakościowego podejścia do zarządzania produkcją. Zagorzała propagatorka zdrowego stylu odżywiania i aktywności sportowej.

„Drób paczkowany, dostępny dla Konsumenta w bezpośredniej sprzedaży na półce sklepowej posiada wiele zalet. Jedną z podstawowych cech takiego produktu jest pełna dostępność na etykiecie szeregu informacji, co pozwala nam aby już w momencie dokonywania zakupu dowiedzieć się naprawdę wiele o naszym produkcie”;

„Numer partii to zakodowane dane pozwalające Producentowi na identyfikację produktu na każdym etapie procesu produkcji i sprzedaży. Warto zaznaczyć, iż na podstawie tylko tej jednej informacji producent jest w stanie prześledzić cały proces produkcyjny i dystrybucji, jak i wrócić się do hodowcy”;

Zobacz również:

Aleksandra Porada

Piotr Szeleszczuk

Czesław Brzozowski

Leszek Lemke