Zupa z indyka

Składniki

  • 500 g mięsa z indyka (skrzydła)
  • 2 łyżki mąki
  • 7 szklanek wody
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 marchew
  • sól, pieprz, lubczyk do smaku

Przygotowanie

Indyka włóż do garnka z osoloną wodą, dodaj pokrojone warzywa. Gotuj, aż indyk będzie miękki. Następnie wyjmij indyka z wywaru, oddziel mięso od skóry i kości i podziel na małe kawałki. Wywar odcedź i dodaj do niego kawałki mięsa. Zupę zagęść mąką i zagotuj. Żółtka połącz ze śmietaną, a następnie wlej je do zupy. Przypraw ją do smaku lubczykiem, solą i pieprzem.

 

facebook dobry drob twitter dobry drob linkedin dobry drob